Mijlpaal: 20 jaar Glas Graveren

Je bevindt je hier:HomeBerichtenMijlpaal: 20 jaar Glas Graveren

Mijlpaal: 20 jaar Glas Graveren

Mijlpaal!

We schrijven 1 april 1998, met een map vol info vertrek ik bij de Kamer van Koophandel……Glasatelier Wijchen is een feit.
Maar ja, het staat nu alleen nog maar op papier……23 april 1998 is de opening, nu is het voor z’n echie.
Na veel uitproberen en spelen in het atelier in Ruinerwold bij Han de Kruijf….moet ik nu mijn “kunsten” zelf gaan verkopen.

Een bedrijf aan huis aan de Nieuweweg in Wijchen.
Man, wat was dat spannend! Vol enthousiasme, maar ook met een knoop in mijn maag gaat de deur open. Spiegels, klokken en glaswerk, voorzien van allerlei gravures worden besteld. Zeker in het begin belandde er nog al eens wat in de vuilnisbak, niet tevreden met het resultaat.. dus opnieuw maken!

Na ruim 4 jaar verhuist het atelier in 2002 naar Eibergen….en wordt Het Glasatelier. Wederom een bedrijf aan huis, dit keer aan de Klaashofweg. Een showroom met een aparte “werkplaats”.

In 2012 ga ik daar ook workshops zandstralen geven, er wordt een ruimte voor ingericht( kon ik toch nog een beetje juffie spelen, mijn vooropleiding is de lerarenopleiding textiele werkvormen en kunstgeschiedenis aan de Kunstacademie in Kampen).

In 2015 start ik een tweede bedrijf, samen met Natasja: Het Graveeratelier. Daarvoor hebben we een CO2Laser aangeschaft. Hierdoor kunnen, naast glaswerk en spiegels, ook andere materialen gegraveerd worden. Zoals hout, steen, kunststof, metaal en leer. Een mooie uitbreiding van de mogelijkheden en omdat het zandstralen ondertussen geen geheimen meer voor me heeft, een mooie uitdaging.

Maart 2016, Natasja en ik hebben een winkelpand gevonden aan Hagen 21 in Eibergen en samen verhuizen we de beide ateliers naar de nieuwe stek. Een mooie gelegenheid om de beide ateliers een nieuwe naam te geven…..Bijzonder Gemaakt is geboren!
Helaas vertrekt Natasja om medische redenen in september dat jaar en ga ik alleen verder.

En dan is het augustus 2017, het pand waar ook de winkel gevestigd is, stond te koop…en is verkocht. De nieuwe eigenaren hebben plannen met de winkel….dus ik ga rond kijken.

Veel sneller dan verwacht vind ik een heel mooi winkelpand aan de Misterstraat 91 in Winterswijk. Er volgt een flinke klus om de winkel naar mijn wens te maken….15 oktober 2017 is de opening, prachtig weer en man, wat ben ik trots op het eindresultaat! Een winkel, annex atelier, waar bijzondere geschenken verkocht worden, al dan niet voorzien van een gravure.

En nu is het april 2018: 20 JAAR IN HET VAK!

Een mooie opsomming van 20 jaar, maar ja…ik zou niet staan waar ik nu sta zonder hulp. Heel veel lieve mensen hebben me geholpen om hier te komen. Het zijn er teveel om op te noemen…en stel je voor dat ik iemand per ongeluk vergeet.
Dus voor hen, die me op enig moment geholpen hebben: dank je wel, dikke kus, Gerlanda.

En natuurlijk mijn klanten, zonder hen zou ik hier ook niet staan. Bedankt voor jullie vertrouwen, heel veel persoonlijke verhalen hebben jullie mij verteld. Ik heb geprobeerd deze verhalen te vertalen naar een uniek persoonlijk geschenk.
Ik heb dit met heel veel liefde gemaakt en hoop dat in de toekomst ook weer voor jullie te mogen maken!

Deze klok kreeg ik 20 jaar geleden bij de opening in Wijchen!

Het meest actuele nieuws

GESLOTEN VAN 22 T/M 30 AUGUSTUS 2022 Meer lezen
Workshop graveren dmv zandstralen en laser voor 2 personen Meer lezen
Op afspraak geopend vanaf 3 maart 2021 Meer lezen
Valentijnsdag: Met liefde! Meer lezen
Piet zet de winkel Bijzonder Gemaakt op z'n kop deel 15 Meer lezen

Workshops

Workshops vanaf €35,-

Bekijk workshop

Workshop tea for one

Bekijk workshop